Savne Hotel Habakuk

POPOLN KOTIČEK ZA SPROSTITEV IN RAZVAJANJE VAŠIH ČUTIL

Podaj svoje mnenje

Moje izkušnje savnami v hotelu Habakuk:

Savne hotela Habakuk so bile verjetno moje prve savne, ki sem jih obiskal zelo kmalu po prvem odprtju hotela, tako da mi ostajajo v lepem spominu.

Najboljša stvar v teh savnah:

Savne Habakuk se predstavijo:

Hotel Habakuk v Mariboru ponuja izjemno wellness izkušnjo s svojimi raznolikimi savnami. Vsaka savna v hotelu Habakuk ima svoj edinstven karakter in prednosti:

  1. Finska savna: Znana po svoji klasični izvedbi, finska savna v Hotelu Habakuk nudi visoko temperaturo (okoli 90 °C) in nizko vlažnost zraka (15-30%). Obiskovalci lahko uživajo v leseno obitem prostoru z vročimi kamni, po katerih se poliva voda, odišavljena z različnimi eteričnimi olji, kar dodatno povečuje učinkovitost savnanja​​.
  2. Zeliščna savna: Ta variacija finske savne ima zmerno temperaturo (40-50 °C) in višjo vlažnost zraka (60-65%). V zeliščni savni se uporabljajo zelišča kot so kamilica, sivka, evkaliptus in meta, ki s svojimi aromatičnimi lastnostmi sproščajo napetost in blagodejno vplivajo na dihala​​.
  3. Infrardeča savna: Ta savna deluje s pomočjo infrardečih žarkov in nudi globinsko sprostitev. Pri temperaturah med 40-50 °C in nizki vlažnosti zraka (15-20%), infrardeči žarki pospešujejo kroženje krvi in povečujejo znojenje, kar je koristno za dihala, kožo, lasišče in celo imunski sistem​​.
  4. Turška savna (hammam): Znana tudi kot mokra savna, turška savna ima visoko vlažnost (nad 100%) in temperaturo med 40-50 °C. Značilna je uporaba solnega pilinga, ki skupaj s paro pomaga pri čiščenju kože in odpiranju por. Prav tako je turška savna koristna za dihalne poti, saj deluje podobno kot inhalacija​​.

Vsaka od teh savn v hotelu Habakuk nudi edinstveno izkušnjo sprostitve in blagodejnih učinkov na telo in um.

image